Autor: Kristiina Käit • 4. oktoober 2023

Soomes võib rendiarst saada poole suuremat tasu kui tavalepinguga töötav arst

Soomes üritatakse arstipuudust leevendada tööampse tegevate rendiarstidega. Rendiarst võib töötada ühes tervisekeskuses näiteks mõne kuu või siis osa nädalast, talle makstav kuutasu võib olla viiekohaline ning poole suurem kui kohapealsel arstil.
Soomes võib rendiarsti teenida isegi poole suuremat kuupalka kui kohapeale tavatöölepinguga arst, kusjuures rendiarst võib olla vabastatud valvete tegemise kohustusest.
Foto: Shutterstock

Anestesioloog ja intensiivravi arst Heikki Laine kirjutas eelmisel nädalal Helsingin Sanomate arvamusrubriigis, et vigane süsteem võimaldab tarbetut rahastust, kui üritatakse arstide puudust parandada kallite rendiarstidega, kes teevad vaid lühialjalisi tööampse, vahendab mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708