Autor: Meditsiiniuudised • 9. oktoober 2023

Galerii: Peaasi.ee tähistas 15. sünnipäeva konverentsiga

Peaasi.ee 15 tegutsemisaastale pühendatud konverentsil „Kas jätkuvalt pole hullu?“ keskenduti vaimse tervise raskuste ennetusvõimalustele koolis ja tööl ning vaimse tervise abi kättesaadavuse parandamisele.
Foto Peaasi.ee konverentsilt „Kas jätkuvalt pole hullu?“
Foto: RAIGO PAJULA

Peaasi.ee ühe asutaja, kliinilise psühholoogi Anna-Kaisa Oidermaa sõnul nägid nad psühhiaatriakliinikus töötades igapäevaselt, kuidas lisaks vaimse tervise probleemile kannatasid patsiendid ja nende lähedased häbimärgistamise hirmu koorma all. "See sundis otsima võimalusi, kuidas olukorda muuta, et inimesed ei peaks tundma valehäbi oma haiguse pärast,“ selgitas Oidermaa. Ta lisas, et samuti ei olnud 15 aastat tagasi piisavalt eesti keeles kättesaadavat teaduspõhist vaimse tervise alast informatsiooni, mis oleks aidanud inimestel vaimse tervise raskusi mõista ja ka ennetada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708