Autor: Margot Vent • 17. oktoober 2023

Eksperdid: Naiste tapja number üks ei ole enam rinnavähk!

Ameerika ekspertide kinnitusel ei ole naiste tapja number üks enam rinnavähk – selleks on hoopis kopsuvähk. Uute uuringutulemuste kohaselt diagnoositakse noortel ja keskealistel naistel kopsuvähki sagedamini kui meestel ning paraku ei ole selle põhjus veel teada.
Naiste kopsuvähijuhtude kasvu põhjus ei ole veel teada.
Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikide haiguste tõrje ja ennetamise keskuse andmetel on suitsetamise määr viimase paarikümne aasta jooksul märkimisväärselt vähenenud, naiste kopsuvähi esinemissagedus aga pöördvõrdeliselt suurenenud, seda eriti mitte suitsetanud naiste seas, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099