Autor: Meditsiiniuudised • 27. oktoober 2023

Uuring: Koos manustatud COVID-19 ja teatud gripivaktsiinid võivad veidi tõsta eakate insuldiriski

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu andmeil võib COVID-19 vaktsiinide koos teatud gripivaktsiinidega manustamine üle 85aastastele inimestele veidi tõsta trombi põhjustatud ajuinsuldi riski. Insuldirisk on võrreldes COVIDisse suremise riskiga siiski minimaalne.
Foto: Toa55

Ameerika haiguste tõrje keskuse (CDC) ning toidu- ja ravimiameti (FDA) teatel tuvastati ühe nende peaaegu reaalajas valminud vaktsiiniohutuse seire uuringu käigus samal päeval Pfizeri kahevalentse COVID-19 vaktsiini ja suure või adjuveeritud gripivaktsiini annuse saanud eakatel väike ja ebakindel insuldiriski. FDA koostas seejärel asjast laiema ülevaate, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099