Autor: Kristiina Käit • 30. oktoober 2023

Pfizer lõi uue viievalentse meningokoki vaktsiini

CDC (Haiguste tõrje ja ennetamise keskuste) sõltumatud vaktsiininõustajad soovitavad uut Pfizeri viievalentset vaktsiini, mis võiks potentsiaalselt ära hoida meningokoki-nakkuse ja annab kaitset kõigi levinud serorühmade eest ning mille vaktsineerimiskava on lihtsam kui olemeasolevatel.
Uus Pfizeri meningokoki-nakkuse vastane vaktsiin kaitseb serorühmade A, B, C, W ja Y eest, mis põhjustavad enamikul noortel meningokokkhaigusi.
Foto: Shutterstock

Pfizeri uus viievalentne meningokoki-nakkuse vaktsiin Penbraya kaitseb viit tüüpi bakterite eest ja võib peagi olla valik, mis pakub inimestele laialdast kaitset meningokoki-haiguse eest vähemate süstidega. Võrreldes vanemate vaktsiinidega on uue vaktsiini eelis see, et vaktsiinisüste on vaid kaks ning ta annab kaitse kõigi levinud serorühmade vastu, kirjutab CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708