Autor: Meditsiiniuudised • 1. november 2023

Kimmel: Esmatähtis on ravimite alane nõustamine, mitte vastutustundetu müümine!

Paide Vee tänava apteegi juhatuse liige Kai Kimmel ütles valitsuse heaks kiidetud haruapteekidesse proviisori või farmatseudi hariduseta inimesi tööle lubavat ravimiseaduse muudatust kommenteerides, et apteekri haridusega inimese jaoks on esmatähtis ravimite ratsionaalne kasutamine ja nende alane nõustamine, mitte vastutustundetu müümine.
Proviisor Kai Kimmel.
Foto: Andras Kralla

"Suhtun sellesse muudatusse täiesti taunivalt. Sellega püütakse näiliselt justkui lahendada ravimite ebapiisava kättesaadavuse probleemi, mida Eestis ei ole. Ei ole ühtki tõsiselt võetavat uurimistööd, mis kinnitaks, et keegi on invaliidistunud või koguni ära surnud põhjusel, et ravim ei ole piisavalt kiiresti kättesaadav olnud – küll aga invaliidistutud ja surdud ravimite liigse ja vale tarbimise tõttu, mille kohta on ka mitu uurimistööd," rääkis Kimmel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708