Autor: Koit Brinkmann • 24. november 2023

Eesti apteegiäris käib suur näitemäng: firmavabrikud, sulavad miljonid ja näpuviga, mis ütleb rohkem kui tuhat sõna

Äripäeva uuriv toimetus töötas läbi paarsada Eesti apteekide majandusaasta aruannet ning leidis mustreid ja diile, mis lubavad väita: apteegiturul käib suur näitemäng.
Kuigi apteegireformi järel peaksid apteeke pidama ravimimüüjatest täiesti sõltumatud proviisorid, siis kriitikute hinnangul on enamus apteeke erinevate lepingute kaudu siiani ravimimüüjate kontrolli all.
Foto: Tehisaru Midjourney

Südameapteegi, Benu, Euroapteegi ja Apotheka kaubamärkide taga võtavad end rivvi justkui kloonimismasinast välja hüpanud apteegid, mis peaksid olema proviisoritele kuuluvad iseseisvad ärid. Viimaste aastate majandusaruandeid luubiga lugedes tulevad ilmsiks paljuütlevad näpuvead ning miljoninõuded, mis mõni aasta hiljem kokku sulavad, kirjutab Äripäev.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099