Autor: Meditsiiniuudised • 1. detsember 2023

Eestis on tänavu kümne kuuga HIV diagnoositud 161 inimesel

Narvas tegutseva Linda kliiniku teatel on Eestis tänavu kümne kuuga HIV diagnoositud 161 inimesel. Reedel ülemaailmselt tähistatava AIDSi vastu võitlemise päevaga tuletatakse meelde regulaarse HIV-testimise olulisust ja kondoomi kasutamise vajalikkust suguhaigustest hoidumiseks.
HIV-testi võiks teha vähemalt korra aastas.
Foto: Kerli Koppel

Võrreldes mullusega on HIV-diagnoose vähem, ent toona mõjutasid statistikat Eestisse saabunud sõjapõgenikud, kes võeti siin arvele n-ö uute juhtumitena. Spetsialistidele teeb aina suuremat muret vähene HIV-testimine. "Tendents on, et inimesed kasutavad vähem kondoome ning testivad end vähem, eri suguhaigused levivad aga aina enam," sõnas suurimat rahvusvahelist HIVi ennetuse, ravi ja nõustamisega tegelevat organisatsiooni AIDS Healthcare Foundation Eestis esindava Linda kliiniku juht Kristiina Vainomäe.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099