Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 4. detsember 2023
Kuula artiklit

Suri keemiateadlane ja emeriitprofessor Raivo Vokk

TalTechi teatel suri 25. novembril keemiateadlane ja emeriitprofessor Raivo Vokk.
Raivo Vokk.
Foto: TalTech

Raivo Vokk sündis 13. oktoobril 1949. aastal Muhumaal Viira külas.

Pärast Orissaare keskkooli lõpetamist siirdus ta Leningradi riiklikku ülikooli, mille lõpetas 1971. aastal. 1984. aastal kaitses ta kandidaadi väitekirja Moskva riiklikus ülikoolis.

Voki töö teadlasena jätkus teaduste akadeemia eksperimentaalbioloogia instituudis protozooloogia sektoris. 1985. aastal asus Vokk tööle toonasesse Tallinna polütehnilisse instituuti (praegune TalTech) orgaanilise- ja biokeemia kateedrisse ning nelja aasta pärast toiduainekeemia ja -tehnoloogia kateedrisse (hilisem toiduainete instituut).

Professor Vokk õpetas ja juhendas tudengeid, tegeles lepinguliste projektidega seotud uurimistöödega ning juhtis aastail 2002-2014 toiduainete instituudi tööd, olles seejärel aktiivne ka emeriitprofessorina.

Vokk oli abielus ja kolme lapse isa. Kolleegid iseloomustavad teda kui alati rõõmsameelset, optimistlikku ja säravat inimest, kes oskas hästi ühendada tööd ja eraelu ning vaba aega nautida. Samuti tantsis Vokk 11 aastat rahvatantsurühmas Kuljus.

Raivo Vokk saadeti viimsele teele reedel Tallinna metsakalmistu kabelist.

Suri keemiateadlane ja emeriitprofessor Raivo Vokk
Kuula artiklit

Suri keemiateadlane ja emeriitprofessor Raivo Vokk

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099