Autor: Meditsiiniuudised • 5. detsember 2023

TAI analüüsis maksuametilt tervishoiutöötajate palgaandmete kogumise võimalust

Tervise Arengu Instituut kogub igal aastal andmeid tervishoiutöötajate ja nende töötasu kohta, seni on tervishoiuteenuse osutajad esitanud andmed neile. MTA andmetele üleminek oleks mõistlik ja säästlik lahendus, mis hoiaks kokku aega ja halduskoormust.
Andmete esitamine TAI-le on tervishoiuteenuse osutajate jaoks suur ajakulu ja koormus, TAI otsib võimalusi, et saada andmeid otse MTA-lt.
Foto: Shutterstock

Statistikat vajatakse tervishoiutöötajate arvu, ametikohtade, koormuse ning sissetulekute analüüsiks. Andmeid kogutakse kõigilt tervishoiuteenuse osutamise tegevusloaga asutustelt ja ettevõtetelt ning nimistuga töötavatelt perearstidelt. Andmete esitamine TAI-le on tervishoiuteenuse osutajate jaoks suur ajakulu ja koormus. Halduskoormuse vähendamise eesmärgil otsib TAI võimalusi juba olemasolevate haldusandmete kasutuselevõtuks statistika andmeallikana ja dubleeriva andmekogumise lõpetamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099