Autor: Meditsiiniuudised • 8. detsember 2023

Farmaatsia instituudi tudengid said toetuse haavakatete valmistamiseks

Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi tudengid said saja tuhande eurose toetuse, mille abil seatakse kliinikumi apteeki üles elektrospinnimismasin haavakatete valmistamiseks. Toetuse kasutamist selgitab instituudi nooremlektor Kairi Lorenz.
Fotol: Tartu Ülikooli füüsikalise farmaatsia nooremlektor Kairi Lorenz.
Foto: Tartu ülikool

Projekti juht, Tartu Ülikooli füüsikalise farmaatsia nooremlektor Kairi Lorenz selgitas, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kaudu saadud toetuse abil seatakse kliinikumi apteeki uuel aastal üles elektriospinnimismasin. „Projekti käigus viiakse läbi tehnoloogiasiire, mis võimaldab teadustöö rakendusse võtmist. Farmaatsia instituudis disainitud ja arendatutud haavakatteid on seetõttu võimalik juba kevadel edasi uurida esimeses kliinilises ohutusuuringus tervetel vabatahtlikel TÜ kliinikumis,“ lausus Lorenz.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099