Kuula artiklit
Autor: Kristiina Käit • 12. detsember 2023
Kuula artiklit

GALERII: Toimus konverents Meditsiin 2024

Tallinnas Erinevate Tubade Klubis toimus möödunud reedel Meditsiiniuudiste konverents Meditsiin 2024.
Fotol: Meditsiin 2024 konverentsi vestlusring: (vasakult) Priit Tohver, Marika Väli, Teele Orgse, Janek Kapper, Ants Nõmper, Mart Jesse.
Foto: Meeli Küttim

Meditsiin 2024 konverents keskendus olulistele eesootavatele plaanidele Eesti tervishoius.

Konverentsi alguses kuulutati välja meditsiinimõjutaja 2023, kelleks Meditsiiniuudiste lugejad valisid perearsti Piret Rospu.

Konverentsi esimeses pooles tegi Tartu Ülikooli Johan Skytte'i poliitikauuringute analüütik Andres Võrk ettekande teemal eraraha tugevus ja nõrkus tervishoius. Teise esinejana konverentsi esimeses osas astus üles Rain Laane, kes rääkis tervisekassa unistustest seoses tervishoiusüsteemiga. Vestlusringis tervishoiu rahastuse ja tuleviku teemal olid ekraanil otse riigikogust Tanel Kiik ning sotsiaalkomisjoni esimees Õnne Pillak, Magnum AS nõukogu liige, endokrinoloog Ahti Kallikorm, Confido meditsiinijuht Rauno Pukonen, ITK juht Tarmo Bakler ning Andres Võrk.

Loe lisaks
GALERII: Toimus konverents Meditsiin 2023

Päeva teise poole avas Eesti Arstide Liidu president aastast 2024 Tartu Ülikooli meditsiinigeneetika professor Neeme Tõnisson, kes rääkis tervishoiusüsteemi suured väljakutsed arstide vaates.

Konverentsi teise vestlusringi teema oli arstide vastutus ja patsiendikaitseseadus, selles osalesid regionaalhaigla kestliku arengu teenistuse juhataja Priit Tohver, tervishoiuteenuste kvaliteedi ekspertkomisjoni juht Marika Väli, Pärnu haigla kvaliteediteenistuse juht doktor Teele Orgse, IBD patsiendiühingu juht Janek Kapper, Ellex Raidla vandeadvokaat Ants Nõmper, Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatuse esimees Mart Jesse.

Loe lisaks
Meditsiinimõjutaja 2023 on perearst Piret Rospu

Peale vestlusringi rääkis terviseminister Riina Sikkut teemal, et kelle vastutus on tervis – kas inimese, arsti või riigi. Eesti Perearstide Seltsi juht, Laagri perearsti keskuse perearst Elle-Mall Sadrak rääkis esmatasandi reformist ning päeva viimase ettekande pidas Eesti ravimitootjate liidu juht Riho Tapfer teemal Euroopa ravimireformi mõju ravimite kättesaadavusele.

Galerii autor: Meeli küttim.

GALERII: Toimus konverents Meditsiin 2024
Kuula artiklit

GALERII: Toimus konverents Meditsiin 2024

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099