Autorid: Meditsiiniuudised, ravimid • 14. detsember 2023

EL avaldas esimese nimekirja ravimitest ja vaktsiinidest, mille puuduse teket tuleks vältida

Euroopa komisjon on juba mõnda aega ravimipuuduse vältimise eesmärgil vaadanud läbi ravimitööstust reguleerivaid seadusi ning avaldas nüüd esimese nimekirja enam kui kolmesaja ravimi ja vaktsiiniga, mille puuduse vältimine on kriitilise tähtsusega.
Esimeses nimekirjas on üle kolmesaja ravimi ja vaktsiini.
Foto: Shutterstock

Kehtivate seadustega seotud viimase kahekümne aasta suurima muudatuse eesmärk on tagada kõigile eurooplastele juurdepääs nii uuenduslikele uutele raviviisidele kui ka geneerilistele ravimitele ning lõpetada tohutud kättesaadavuse ja hindade erinevused, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099