Autor: Meditsiiniuudised • 2. jaanuar 2024

Soome THLi juht: Võrdsemaid teenuseid soovides tuleb kaaluda mõne haigla sulgemist

Soomes aasta tagasi rakendatud sotsiaal- ja tervishoiupoliitika reformi üks eesmärk oli tagada inimestele võrdsed teenused. Sealse tervise ja heaolu instituudi (THL) vastse juhi Mika Salmise sõnul tulevat kokkuhoid praegu esmatasandi, mitte eriarstiabi arvelt ning võrdsemaid teenuseid soovides tuleks kaaluda mõne haigla sulgemist.
Soome THLi vastse juhi hinnangul uues süsteemis nii palju haiglaid tarvis ei ole.
Foto: Shutterstock

"Reformi üks oluline eesmärk oli suunata fookus eriarstiabilt esmatasandi tervishoiule, ent heaolupiirkondadel näib olevat lihtsam kokku hoida esmatasandi tervishoiuasutuste pealt. Et puudujäägid peavad olema kaetud 2026. aasta lõpuks, on kokkuhoiuplaane tehtud kõigis piirkondades. Paiguti planeeritakse kokkuhoidu tervisekeskuste sulgemise arvelt, ent eelkõige tuleks kärpida kiiresti tõusnud eriarstiabi kulusid. Tuleb tunnistada, et uues süsteemis ei ole nii palju haiglaid vaja," ütles ta Helsingin Sanomatele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099