Autor: Tervisekassa • 2. jaanuar 2024

Tervisekassa asub rahastama digiplatvormide kasutuselevõttu

Tervisekassa hakkab tänavu rahastama perearstide digiteenindusplatvorme, et toetada nende laialdasemat kasutuselevõttu ja tagada seeläbi kõigile Eesti inimestele võimalus pöörduda perearstikeskuse poole mõne digiplatvormi kaudu.
Kantar Emori mullusest uuringust selgus, et ligi 30% Eesti elanikest oli saanud oma perearsti või perearstikeskusega ühendust mõne e-lahenduse kaudu. Tervisekassa loodab platvorme rahastama hakates nende kasutuselevõttu laiendada.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa roll on seada digiplatvormidele nõuded, hinnata nendele vastavust ja tasustada nõuetele vastavaid teenuseid, lisades need tervishoiuteenuste loetellu. Nõuded jagunevad kahte kategooriasse: funktsionaalsed ehk mida patsient saab platvormil teha ja mittefunktsionaalsed, mis panustavad küberturbesse ja inimeste terviseandmete kaitsmisse. Perearstidel tekib võimalus valida oma keskusele sobivaim platvorm ja tervisekassalt igakuist toetust saada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099