Autor: Margot Vent • 4. jaanuar 2024

FDA uurib juuksekao ja enesetapumõtete seotust diabeedi- ja kaalulangetusravimite tarbimisega

Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet (FDA) uurib juuste väljalangemise, toidu või vedeliku hingamisteedesse või kopsudesse tõmbamise ja enesetapumõtete võimalikku seost diabeedi- ja kaalulangetusravimite tarbimisega.
FDA uurib juuksekao võimalikku seotust GLP-1 agonistide tarbimisega.
Foto: Shutterstock

FDA on saanud teatisi ülalmainitud kõrvaltoimete kohta pärast GLP-1 retseptori agonistide, näiteks semaglutiidi (kaubamärgid Ozempic, Rybelsus ja Wegovy), liragutiidi (kaubamärgid Saxenda ja Victoza) ja tirtsepatiidi (kaubamärgid Mounjaro ja Zepbound) tarbimist. Andmete läbivaatamise järel otsustab FDA, kas oleks vaja nõuda näiteks märgistuse muutmist või välja töötada riskide hindamise ja leevendamise strateegia, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099