Autor: Margot Vent • 10. jaanuar 2024

USA uuring: Suhkrujookide hinna tõstmine vähendas tarbijamüüki kolmandiku võrra

Viies Ameerika Ühendriikide linnas rakendatud piirangute analüüsi kohaselt vähendas suhkruga magustatud karastusjookide, kohvide, teede ning energia-, spordi- ja puuviljajookide hinna keskmiselt 31% võrra tõstmine jookide ostmist jae- või esmatarbekauplustest kolmandiku võrra.
Värskelt avaldatud uuringu andmeil vähendas suhkruga magustatud jookide hinna keskmiselt 31% võrra tõstmine jookide ostmist jae- või esmatarbekauplustest kolmandiku võrra.
Foto: Shutterstock

Möödunud reedel JAMA tervisefoorumis avaldatud uuringu autor, Marylandi osariigis Annapolises asuva USA mereväeakadeemia majandusdotsent Scott Kaplan ütles, et iga 1% hinnatõus vähendas ostusid 1% võrra peaaegu kohe pärast uue hinna kehtetsamist ja olukord püsis nii kolme uuringuaasta jooksul, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099