Autor: Meditsiiniuudised • 11. jaanuar 2024

Uuring: Rootsis maksavad ravimid kõvasti vähem kui Soomes

Soome kaubandusliidu tellitud uuringu kohaselt on retseptiravimid Rootsis 11 ja käsimüügiravimid 37 protsenti odavamad kui Soomes. Näiteks sai Rootsis 30 tabletiga karbi ibuprofeeni mullu oktoobris veebiapteegist 1,2, Soomes aga 3,9 euroga. Eestis maksab selline karp veebiapteekides 3-5 eurot.
Rootslased saavad ravimeid soomlastest odavamalt osta.
Foto: Shutterstock

Rootsi apteekide liidu hinnangul võib hinnavahe põhjus olla see, et ravimite müügi lubamine toidupoodides on hinnakonkurentsi tihendanud ja hindu langetanud. Soome apteekrite liit seletab hinnaerinevusi peamiselt sellega, et kui Rootsis on apteekidel lubatud ravimifirmadelt saadavaid hulgiostusoodustusi jaemüügihindadesse üle kanda, siis Soome apteegid seda teha ei tohi, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099