Autor: Margot Vent • 18. jaanuar 2024

Läti emakakaelavähi ennetuses on veel palju teha

Ehkki maailma terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul oleks emakakaelavähk võimalik ühiskonnast likvideerida, on see Läti naiste seas endiselt väga levinud. Ennetust on küll parandatud, ent teha on veel palju.
Lätis avastatakse aastas keskmiselt 200–250 uut emakakaelavähi juhtu.
Foto: Shutterstock

Lätis on emakakaelavähk alla 45aastastel naistel vähkidest esinemissageduselt teisel kohal. Seal avastatakse aastas keskmiselt 200–250 uut emakakaelavähi juhtu, neist enamik kaugele arenenud staadiumis, kuna varast diagnostikat ei ole tehtud, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099