Autor: Riho Tapfer, Ravimitootjate Liidu juhataja • 23. jaanuar 2024

Tapfer Euroopa Liidu tuhandeleheküljelisest ravimireformist

Ravimitootjate liidu juht Riho Tapfer rääkis möödunud aasta lõpul toimunud Meditsiiniuudiste konverentsil Meditsiin 2024 Euroopa Liidu tuhandeleheküljelisest ravimireformist ja sellega seotud ootustest.
Riho Tapfer avaldas lootust, et euroliidu ravimireform parandab ravimite kättesaadavust ja taskukohasust Eestis ning suunab uusi ravimeid katmata ravivajadusega valdkondadesse.
Foto: Karin Tamm

Euroopa Liidu ravimireformi näol on tegemist aastakümnete ühe mastaapsema reformiga, mille vastuvõtmine võib kesta veel 4-5 aastat. Tegemist on pika protsessiga, aga reformi punkte hakatakse tõenäoliselt samm-sammult rakendama ka väljaspool seda. Ravimivaldkonna inimesed on tõenäoliselt reformiga läbi seminaride, kohtumiste või arutelude kokku puutunud, ent tervishoiu muu kogukond tõenäoliselt mitte, ehkki kaudselt hakkab see nii või teisiti mõjutama kogu meditsiini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099