Autor: Neeme Tõnisson • 25. jaanuar 2024

Tõnisson: Tervishoiusüsteemi suured väljakutsed arstide vaates

Arstide liidu president, Tartu ülikooli meditsiinigeneetika professor Neeme Tõnisson ütles möödunud aasta lõpul Meditsiiniuudiste konverentsil Meditsiin 2024 tervishoiusüsteemi väljakutsetest rääkides, et tegu ei ole täna ega eile tekkinud küsimuste, vaid pigem pikaajaliste trendidega, mis jäävad üles ka lähiaastateks või -kümneteks.
Arstide liidu president, Tartu ülikooli meditsiinigeneetika professor Neeme Tõnisson.
Foto: Meeli Küttim

Me räägime kogu aeg, et tahame head tervishoidu, aga sel juhul tuleb ka ausalt vaadata, kui palju me tervishoidu tervikuna panustame – kas igaüks isiklikult või läbi solidaarse ravikindlustuse, erakindlustuse, muudest riigieelarve vahenditest vms. Olime 2020. aastal, aga oleme ka praegu oma suhtarvudes Euroopa keskmisest umbes 3% maas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099