Autor: Margot Vent • 29. jaanuar 2024

Läti meditsiinitöötajatele hakatakse põhjuseta terviseandmete vaatamise eest rahatrahve määrama

Läti andmekaitseinspektsioon (DVI) sai mullu 30 kaebust juhtumite kohta, kus meditsiinitöötaja vaatas e-tervise süsteemis põhjuseta patsiendi andmeid. Kui seni on sellise teo puhul piirdutud hoiatustega, siis nüüd hakatakse rohkem rahatrahve määrama.
Läti meditsiinitöötajad vaatavad põhjendamatult patsiendi terviseandmeid üha sagedamini.
Foto: Shutterstock

Oma isikuandmete vaatamise infot näeb süsteemis iga e-tervist kasutav elanik. Ehkki süsteemile on juurdepääs kõigil meditsiinitöötajatel, on õigus andmeid vaadata ainult raviarstil, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099