Autor: Koit Brinkmann • 1. veebruar 2024

Apteegiketi kahe lepingu trikk: töötajad saavad ületundide eest vähem raha

Kui seaduse järgi tuleb ületunnitöö eest töötajale anda kas tasulist vaba aega või maksta 1,5kordset töötasu, siis Euroapteek on leidnud viisi maksta apteekritele ületundide eest tavalise suurusega tasu.
Äripäevaga rääkinud Euroapteegi töötajad palusid allikakaitset, sest nagu selgub nende töölepingust, on suu paotamise eest võimalik saada üsna lihtsalt kopsakas trahv.
Foto: Andras Kralla

Äripäevaga rääkinud apteekrite sõnul on neil paralleelselt kasutusel kaks lepingut. Üks on tavaline tööleping, mis on sõlmitud apteekri ja frantsiisiandja Euroapteek OÜ vahel ning selle alusel töötatakse normtundide piires, kirjutab Äripäev.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099