Autor: Meditsiiniuudised • 2. veebruar 2024

Kliinikumi juurde luuakse Eestis esimene vähiandmete ladu

Tartu ülikooli kliinikum kuulub ainsana Eestis rahvusvahelisse DIGICORE’i võrgustikku, mille eesmärk on luua vähikeskuste vaheline digitaalne infrastruktuur ja teha reaalelu andmetel põhinevat teaduskoostööd. Võrgustiku projekti raames luuakse siia esimene vähiandmete ladu.
Kliinikumis vähiandmetega tegelevatele pooltele anti ülevaade projektist, kaardistati kliinikumi IT-infrastruktuur ja struktureeritud andmete kogumise võimekus, pandi paika edasised plaanid ja arendusvajadused struktureeritud OMOP-andmelao loomiseks.
Foto: Tartu Ülikooli Kliinikum

Võrgustikku kuulumine annab kliinikumile võimaluse teha üleeuroopalist teaduskoostööd senisest kordades kiiremini ning parandada ravikvaliteeti. Patsientide jaoks on oluline teadussaavutuste võimalikult kiiresti ravitöösse jõudmine, kirjutab Kliinikumi Leht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099