Autor: Meditsiiniuudised • 5. veebruar 2024

Terviseamet: ITK ämmaemand täitis patsiendi haiguslugu arsti nime alt

Terviseamet tuvastas Ida-Tallinna keskhaiglas (ITK) keelatud tegevuse: ämmaemand täitis patsiendi haiguslugu arsti nime alt. Ameti õigusosakonna juhataja Agne Ojassaare sõnul ei ole teise töötaja nime alt infosüsteemi siseneda mitte ühelgi juhul lubatud.
Haigla fassaad.
Foto: Ida-Tallinna Keskhaigla

Eesti Ekspress kirjutas paar nädalat tagasi juhtumist, mille puhul vanemad ei tea veel neli aastat hiljemgi, mis nende poja surma ITKs põhjustas. Haigla dokumentidega tutvudes avastas pere palju puudusi ja vasturääkivusi ning esitas kaebuse terviseametisse, mille ülesandeks on haiglate tegevust kontrollida, kirjutas Eesti Ekspress.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099