Autor: Margot Vent • 6. veebruar 2024

Lätit tabas A-hepatiidi juhtude hüppeline tõus

Läti haiguste ennetamise ja tõrje keskuse (SPKC) teatel tõusis seal registreeritud A-hepatiidi juhtude arv viimasel paaril nädalal hüppeliselt. Ka Eestis registreeriti mullu viirust pea kolm korda enam kui aasta varem.
Foto: Orawan Pattarawimonchai

A-hepatiit on Lätis haruldane nakkushaigus: viimase viie aasta jooksul on riigis registreeritud keskmiselt 22 juhtumit aastas. Viimase kahe nädala jooksul on seal aga registreeritud üheksa juhtu, mis on kõik seotud reisimisega teistesse riikidesse (kuus inimest haigestus pärast Valgevene külastamist, teised olid külastanud Marokot, Egiptust ja Sansibari), vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099