Autor: Kadi Heinsalu • 16. veebruar 2024

István Báni sõnul tema kapis luukeresid ei ole

István Bán esindas Ungari ravimifirmat Gedeon Richter ja juhtis selle Eesti filiaali 1994. aastast, ent andis töö jaanuari lõpus üle Läti kolleegile. Ligi kolmkümmend aastat Eesti ravimiturul tegutsenud Eesti ungarlane kinnitab, et tema kapis luukeresid ei ole.
István Bán.
Foto: Erakogu

István Bán asus vabanenud Eesti turul Ungari ravimeid vahendama Eesti loomakasvatuse instituudi töö kõrvalt. 1994. aastal ütles ravimiamet, et välismaa ravimeid saavad Eestis müüa vaid firmad, millel on siin Eesti kodanikust esindaja. “Saatsin neljale Ungari firmale taotlused, et me hea meelega esindaks teid. Kolm neist saatsid mind pikalt, aga Gedeon Richter tegi mulle 1994. aasta 17. mail volituse ja sellega algas minu koostöö nendega,” räägib Bán.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099