Autor: Margot Vent • 19. veebruar 2024

Soome suurima naiste tervise uuringu tulemused panid muretsema

Soomes äsja valminud, kahte tuhandet naist looteeast 30. eluaastani hõlmanud uuring tõi murettekitavad tulemused: noored naised on varasemast haigemad ja ülekaalulisemad. Oulu ülikooli günekoloogiaprofessori Terhi Piltose hinnangul ei uurita naisi piisavalt.
Tänapäeva Soome 30aastased naised on varasemast haigemad ja ülekaalulisemad.
Foto: Shutterstock

Uuringu esialgsetest tulemustest ilmnes, et naiste kroonilised haigused ja ülekaalulisus on viimastel aastakümnetel sagenenud: pea pooltel uuritutel oli mõni krooniline haigus ja naised olid kaks KMI ühikut raskemad kui eelmises uuringus, mis hõlmas 1966. aastal sündinud naisi. Positiivsena toodi välja see, et umbes 40% 32-35aastastest naistest soovis rasestuda, seda ajal, mil sündimus on järsus languses, kirjutas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099