Autor: Meditsiiniuudised • 20. veebruar 2024

Geenidoonoreid oodatakse testima uut geeniinfo portaali

Tartu ülikooli Eesti geenivaramu kutsub tuhat valitud geenidoonorit testima uut portaali MinuGeenivaramu. Veel arendamisjärgus oleva veebikeskkonna kaudu hakatakse geenidoonoritele jagama personaalseid teadusuuringute tulemusi geneetiliste eelsoodumuste ja päritolu kohta.

Kokku kutsutakse portaali testima 10 000 geenidoonorit.
Foto: Geenivaramu

Geenivaramu juhi, professor Lili Milani sõnul moodustavad portaali MinuGeenivaramu testima kutsutavad geenidoonorid esindusliku rühma eri demograafiliste näitajatega inimestest. Et portaali avamine sujuks tõrgeteta, püütakse testimisel tuvastada võimalikud kasutusprobleemid ja need lahendada. “Mõne kuu pärast kutsutakse järgmisesse testimisfaasi veel 9000 geenidoonorit ja portaali avamine kõikidele geenidoonoritele sõltub sellest, kuidas sujuvad testimisfaasid,” lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099