Autor: Margot Vent • 20. veebruar 2024

Uuring: Koroonaviirus ei hävita patsientide immuunkaitset

Ehkki seni kardeti, et COVID-19 kahjustab patsientide immunoloogilist mälu sarnaselt leetrite viirusega, ilmnes Soome teadlaste värskest uuringust, et koroonaviirus ei hävita patsientide immuunkaitset.
Kui koroonaviirus oleks patsientide immuunsüsteemile põhjustanud leetrite sarnaseid kahjustusi, oleks tulenud teha rohkem kordusvaktsiineerimisi.
Foto: Shutterstock

Eelretsenseeritavates teadusväljaannetes Pathogens and Immunity ja Virus Research ilmunud uuringust ilmnes, et ehkki uut tüüpi koroonaviirust raskelt põdenud patsientide veres täheldati teatud valgete vereliblede arvu vähenemist, mis võis viidata sellele, et haigus kahjustab patsientide pikaajalist immunoloogilist mälu sarnaselt leetrite viirusega, kinnitasid tulemused, et äge koroonaviirus ei kahjusta otseselt raku- või antikehade vahendatud immuunkaitset, kirjutas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099