Autor: Meditsiiiniuudised • 22. veebruar 2024

TAI teatel on paljudel õpilastel arvutimängu- ja sotsiaalmeediasõltuvuse sümptomid

Tervise arengu instituudi (TAI) 2022. aastal 11–15aastaste kooliõpilaste seas tehtud tervisekäitumise uuringust selgus, et paljudel õpilastel esineb arvutimängu- ja sotsiaalmeediasõltuvuse sümptomeid – esimest rohkem poistel, teist tüdrukutel.
77% poistest mängib arvutimänge vähemalt kaks tundi päevas, 13aastaste poiste seas on see protsent suisa 81.
Foto: Shutterstock

Arvutid ja nutiseadmed ning laialdaselt leviv internet on muutunud enamikule inimestest kättesaadavaks ja lahutamatuks elu osaks ning interneti kaudu nii töötatakse, õpitakse, lahutatakse meelt kui ka suheldakse, ent liigne ekraaniaeg võib noorte tervisele ja heaolule negatiivselt mõjuda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099