Autor: Meditsiiniuudised • 26. veebruar 2024

Verekeskused võtavad kasutusele uue doonoriportaali

Esmaspäeval lähevad Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Tartu ülikooli kliinikumi verekeskus üle ühisele doonorite registrile ja võtavad kasutusele uus doonoriportaali. Portaali on koondatud viimase kümne aasta doonorite andmed, samas saab broneerida ka vereloovutuse aega.
Portaali saab sisse logida veebiaadressil https://www.edoonor.ee.
Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellepi sõnul olid Eesti verekeskustes siiani kasutusel lokaalsed doonorite andmebaasid, mis omavahel ei ühildunud – vajadus tänapäevase ja hästi toimiva üleriigilise vereinfosüsteemi (ÜVIS) järele oli olemas kõigis verekeskustes ja haiglates. “Kindlasti on Eestis vaja luua üleriigiline andmebaas, mis hõlmaks veretoodete liikumist algusest lõpuni ehk doonorist patsiendini ning kajastaks ka veretoodete varusid,” lisas Lellep.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099