Autor: Meditsiiniuudised • 25. märts 2024

Soome arst: alkoholiseaduse muudatus tõstaks EMOde koormust veelgi

Kevadel jõustuda võiv uus Soome alkoholiseadus lubaks toidupoodides müüa maksimaalselt 8protsendilisi alkohoolseid jooke. Ekspertide hinnangul võib reform suurendada ühiskonna alkoholikahjusid.
Eelmine, 2018. aasta alkoholiseaduse reform, mis tõi lettidele 4,7–5,5-protsendilised alkohoolsed joogid, suurendas alkoholitarbimist hinnanguliselt kolm protsenti ja pööras ka alkoholisuremuse tõusule.
Foto: Shutterstock

Valitsus on reformi põhjendanud ausa ja avatud konkurentsi edendamisega ning sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi hinnangul võib see alkoholitarbimist suurendada 0,5–1protsenti. Eelmine, 2018. aasta alkoholiseaduse reform, mis tõi toidupoodide lettidele 4,7–5,5-protsendilised alkohoolsed joogid, suurendas alkoholitarbimist hinnanguliselt kolm protsenti ja pööras alkoholisuremuse tõusule, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099