Autor: Meditsiiniuudised • 17. aprill 2024

Ühe geenivea põhjustatud mehe viljatus on arvatust sagedasem

Tartu ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi inimese geneetika õppetooli ja Tartu ülikooli kliinikumi meestekliiniku koostöös tehtud uurimistöö selgitas välja, et ühest geeniveast põhjustatud mehe viljatus on geneetiliselt mitmekesine ja arvatust sagedasem.
Uurimistööst selgus, et ühest geeniveast põhjustatud mehe viljatus on geneetiliselt mitmekesine ja arvatust sagedasem.
Foto: Shutterstock

Maailma ühte suuremasse meeste viljatuse geneetiliste põhjuste uuringusse kaasati üle viiesaja seni seletamatu viljatusega meespatsiendi ja analüüsiti DNA variante enam kui kuuesajas geenis, mis reguleerivad munandite arengut ja funktsiooni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099