Autor: Margot Vent • 26. aprill 2024

Tervisekassa nõudis seoses Ozempicu väljakirjutamisega tagasi ligi neli tuhat eurot

Tervisekassa nõudis mullu tervishoiuteenuste osutajatelt ravikindlustushüvitiste põhjendatuse ja õigsuse kontrollimise tulemusel tagasi ligi 700 000 eurot. Raha tuli tagasi maksta näiteks seoses põhjendamatute töövõimetuslehtede või retseptidega.
Patsient oli ravimit 90% soodustusega saanud enam kui kaks aastat, ent selgus, et 23 soodustusega retsepti puhul ei olnud ravimi hüvitamise tingimused täidetud.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa esindaja sõnul esitati näiteks ühele perearstikeskusele kaebuse alusel tehtud kontrolli tulemusel nõue summas 5 196 eurot. Tegemist oli tööandja kaebusega töötajatele sagedaselt väljastatud töövõimetuslehtede osas (esialgu hooldusleht ja siis kohe haigusleht, kusjuures silma paistis skeemi korduvus ja sagedus). Töövõimetuslehtede väljastamise põhjendatuse kontrollimisel ilmnes, et mõned töövõimetuslehed olid väljastatud põhjendatult, samas kui mõnede väljastamisel tuvastati hoolduslehtede ja haiguslehe väljastanu rikkumisi ning töövabastus osutus kas osaliselt või täielikult põhjendamatuks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099