Autor: Margot Vent • 29. aprill 2024

Uuringu käigus selgusid viie spordiala positiivsed tervisemõjud

Rahvusvaheline teadlaste rühm selgitas välja eri spordialade tervisemõjude kohta leiduvad teaduslikud tõendid. Uuringu ülevaatest ilmnes, et viiel spordialal on märkimisväärne positiivne mõju füüsilisele tervisele.
Jalgpalli puhul toodi välja seitse positiivset mõju.
Foto: Shutterstock

Ajakirjas Sports Medicine avaldatud 2,6 miljoni täiskasvanu andmeil põhineva ülevaate kohaselt on jalgpalli mängimine kasulik keha koostisele, vererasvadele, suhkru ainevahetusele, vereringeelundite talitlusele rahuolekus, hingamis- ja vereringeelundite seisundile, luude tervisele ja kogu keha tugevusele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099