Autor: Meditsiiniuudised • 9. mai 2024

AstraZeneca tühistas Vaxzevria Euroopa müügiload

Ravimitootja Astra Zeneca teatas teisipäeval, et kuna maailmas on tekkinud saadaolevate uuendatud vaktsiinide ülejääk, algatas ta oma COVID-19 vaktsiini Vaxzevria ülemaailmse tagasikutsumise ja tühistab selle müügiload Euroopas.
Ettevõte taotles vaktsiini tagasikutsumist 5. märtsil ja otsus jõustus 7. mail.
Foto: Shutterstock

"Kuna pandeemia algusest on välja töötatud mitu COVID-19 vaktsiini varianti, on tekkinud saadaolevate ajakohastatud vaktsiinide ülejääk, mis on viinud nõudluse vähenemiseni Vaxzevria järele, mida enam ei toodeta ega tarnita,“ seisis ettevõtte Reutersi vahendatud teates.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099