Autor: Meditsiiniuudised • 10. juuni 2024

Kes ja kui palju siis ikkagi vett jooma peaks?

Ehkki kaupluselettidele on jõudnud kaheliitrised ja suuremadki veepudelid, mis nende kasutajaid rohkem vett jooma ärgitavad, ei ole Soome toitumisteaduse dotsendi hinnangul vett nii suures koguses juua tarvis.
Soome spetsialisti kinnitusel soovitatust suurema koguse vee joomise kasulikkuse kohta teaduslikke tõendeid ei ole.
Foto: Shutterstock

Ida-Soome ülikooli toitumisteaduse dotsendi Maria Lankise arvates on vee joomine taas moes ja osa tervisliku eluviisiga seotud trendist. “Inimene peaks jooma umbes 1–1,5 liitrit vedelikku päevas, kusjuures suurem osa kogusest võiks olla vesi, ent arvesse lähevad ka muud joogid,” rääkis ta. “Tihti arvatakse, et vett peaks jooma palju rohkem, kuid suurema koguse joomise kasulikkuse kohta teaduslikke tõendeid ei ole,” kirjutas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099