Autor: Margot Vent • 12. juuni 2024

Moderna COVIDi- ja gripivaktsiin näitas hilistes katsetes paremaid tulemusi

Ravimitootja Moderna teatas esmaspäeval, et nende kombineeritud vaktsiin, mis kaitseb nii COVID-19 kui ka gripi eest, tekitas 50aastastel ja vanematel täiskasvanutel tugevama immuunvastuse kui eraldi süstitud vaktsiinid.
Moderna loodab kombineeritud vaktsiini turule tuua hiljemalt 2026. aastal.
Foto: Shutterstock

Kahes uuringus osales kokku umbes kaheksa tuhat inimest. Vaktsiin nimega mRNA-1083 kutsus vanematel täiskasvanutel esile kõrgema immuunvastuse gripi kahe A- ja ühe B-tüve vastu kui GSK ja Sanofi laialdaselt kasutatavad gripivaktsiinid, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099