Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 10. juuli 2024
Kuula artiklit

In memoriam. Juri Karjagin, 10.03.1974–08.07.2024

Traagiline õnnetus on viinud meie hulgast hinnatud kolleegi, suurepärase õppejõu, anestesioloogia ja intensiivravi eriala edendaja kaasprofessor Juri Karjagini, kirjutab kliinikum.
Juri Karjagin.
Foto: Andres Tennus

Traagiline õnnetus on viinud meie hulgast hinnatud kolleegi, suurepärase õppejõu, anestesioloogia ja intensiivravi eriala edendaja kaasprofessor Juri Karjagini.

Juri Karjagin sündis 10. märtsil 1974 Tallinnas, lõpetas 1991. aastal Tallinna 12. Keskkooli hõbemedaliga ja 1997. aastal Tartu ülikooli arstiteaduskonna cum laude.

Pärast anestesioloogia ja intensiivravi residentuuri lõpetamist asus ta 2001. aastal tööle arst-õppejõuna kliinikumis, jätkas doktoriõppes Tartu ülikoolis ja kaitses doktorikraadi 2007. aastal. Paralleelselt anestesioloogi kliinilise tööga alustas ta tegevust õppejõuna Tartu ülikoolis, saades 2015. aastal dotsendiks ja 2016. aastal kaasprofessoriks.

Särav mõistus, suur töötahe ja pühendumus, inimlikkus ja heasoovlikkus tegid Jurist armastatud kolleegi, esmaklassilise arsti ja õppejõu, keda hinnati kõrgelt nii kliinikumis kui ka Tartu ülikooli kliinilise meditsiini instituudis.

Üliõpilased nimetasid ta mitmel korral meditsiiniteaduste valdkonna parima õppejõu kandidaadiks. Kliinikumis tõusis ta kiiresti oma eriala juhtivaks spetsialistiks, olles 12 aastat üldanestesioloogia osakonna juhataja ja viimased kolm aastat anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juht. Aastatel 2015–2024 oli Juri Karjagin Eesti Anestesioloogide Seltsi president.

Teaduspõhisus nii kliinilises töös kui ka õpetamises oli tema suur kirg. Juri Karjagin andis hindamatu panuse Eesti anestesioloogide koolitamisse. Alates 2018. aastast oli ta anestesioloogia ja intensiivravi residentuuri üldjuhendaja ning pühendus sellele suure kire ja kiindumusega. Ta oli mitme uuenduse eestvedaja eriarstiõppes Tartu ülikoolis ja tema juhitud õppeprogramm sai residentidelt kõige kõrgemaid hinnanguid.

Suurepärase kaaslase ja sõbra Juri Karjagini hukkumine on meie jaoks korvamatu kaotus. Juri oli terve põlvkonna Eesti anestesioloogide Õpetaja ja Kolleeg suure algustähega; eeskujulik näide arstist, teadlasest ja juhendajast.

Loe lisaks
Kliiniku juht hukkus rängas liiklusõnnetuses

Juri pühendumus ja lojaalsus Eesti meditsiinile, Tartu ülikoolile ja Tartu ülikooli kliinikumile, ennekõike aga tema inimlikkus ja vastutulelikkus jäävad meie südamesse igaveseks. Jääme Jurit mäletama kui energilist, rõõmsameelset, alati teotahtelist ja ideedest tulvil kolleegi, kelle optimism ja väärtushinnangud on jätnud kustumatu jälje Eesti meditsiinile.

Langetame pea sügavas leinas.

Juri Karjagini ärasaatmine toimub 12. juulil Tartu Ülikooli aulast.

In memoriam. Juri Karjagin, 10.03.1974–08.07.2024
Kuula artiklit

In memoriam. Juri Karjagin, 10.03.1974–08.07.2024

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099