Sotsiaalministeerium soovib muuta lasteaedade ja koolide toidu tervislikumaks ja mitmekesisemaks ning seetõttu uuendatakse ka menüüde põhimõtteid. Alates septembrist pööratakse rohkem tähelepanu marjadele, köögiviljadele ja kalale ning vähendatakse soola, lisatud suhkru ja töödeldud toidu osakaalu.
Uuringud näitavad, et iga kolmas Eesti koolilaps on ülekaalus ja praegused lasteasutuste toitlustamise nõuded on ajale jalgu jäänud. Sotsiaalministeeriumi rahvatervishoiu osakonna nõuniku Ingrid Põldsaare sõnul tuleb laste tervise toetamiseks uuendada lasteasutuste toitlustusnõudeid. „Heale tervisele laotakse vundament juba lapsepõlves ja selle eest ei saa vastutada ainult pered, sest siin mängivad rolli ka lasteaiad ja koolid, “ ütles Põldsaar ja lisas, et uues määruses on senisest rohkem rõhku pandud köögiviljade, marjade, puuviljade ja kala pakkumisele. “Samas loobume aegunud ja ebamõistlikest nõuetest, näiteks nagu mikrotoitainete täpne arvestus,“ selgitas ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Reedeses Terviseuudiste saates räägib laste ülekaalust ja sellega seotud terviseprobleemidest laste endokrinoloog Ülle Einberg.
Haigla igapäevatöö keerukus ei seisne ainult patsientide ravimises, vaid ka selles, et õiged ravimid jõuaksid õigel ajal patsientideni. Iga ravim on kriitilise tähtsusega ning isegi väikesed vead annuses või ravimivalikus võivad ohustada patsiendi tervist. Haiglas liigub päevas sadu ravimeid. Nende käsitsi haldamine, komplekteerimine ja dokumenteerimine muudab protsessi keerukaks ning veaohtlikuks.