• 25.06.25, 09:00

Milliseid toite ei peaks sööma, et vältida halba mõju ajule?

Helsingi ülikooli värske uuring näitas, et ülitöödeldud toitu söönud inimestel oli muutusi toitumisharjumusi reguleerivates ajupiirkondades. Samuti olid nad on suurema tõenäosusega rasvunud.
Milliseid toite ei peaks sööma, et vältida halba mõju ajule?
  • Foto: Shutterstock
Ülitöödeldud toitude söömist on varem seostatud suurema rasvumise, diabeedi, südame-veresoonkonna haiguste, tserebrovaskulaarsete häirete ja dementsuse riskiga. Uues, ajakirjas NPJ Metabolic Health and Disease ilmunud uuringu tutvustuses väidavad teadlased, et nende söömsest tingitud muutused ajus võivad kiirendada ülesöömist, vahendas Helsingin Sanomat.

Seotud lood

Uudised
  • 27.11.23, 07:00
Uuring leidis lisatõendeid ülitöödeldud toidu ja vähi vahelistele seostele
Ühendkuningriigis ja kümnes teises Euroopa riigis tehtud uuringus seostati tavalisest suurema koguse ülitöödeldud toidu söömist suurema riskiga haigestuda suu-, kurgu- ja söögitoruvähki.
  • ST
Sisuturundus
  • 14.10.25, 14:32
Digitaliseeritud tekstiilid on kõige alahinnatum kokkuhoiukoht tervishoius
Regionaalhaigla digipööre tekstiilide halduses on näide sellest, kuidas digitaliseerimisega on võimalik vältida ohte ning tänu andmetele on selge ülevaade tekstiilivajadusest. Eesti suurim haigla on selle valdkonna digipöörde ja tekstiililahenduste edulugu: „Kui teekonda alustasime, küsisime endalt, kas see on innovatsioon või paratamatus,“ räägib Tõnu Talisainen, Regionaalhaigla haldusteenistuse juhataja.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele