2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnugripi viirus on kesk-euroopas olemas

03.07.2007

<br />Kõrge patogeensusega linnugripi H5N1 puhangud 2007 aasta esimeselpoolaastal Ungaris- Suurbritannias- Tsehhi vabariigis kodulindudelning hiljutised leiud metslindudelt Saksamaa lõunaosas kinnitavad-et viirus on kesk-euroopas olemas ning vaatamata linduderändeperioodi lõppemisele püsib oht viiruse levitamisekstranspordivahendite- kaupade ja inimestega.

Käes on puhkuste kõrgperiood ning Veterinaar- ja Toiduametmeenutab- et inimestel kes välisriigis viibides on külastanudlinnu- või loomakasvatusettevõtteid ei ole lubatud peale Eestissenaasmist 48 tunni vältel farmides viibida. Ka soovitame endiseltkõigil Eesti linnukasvatajatel täita elementaarseidbioohutusmeetmeid - raskendada kontakte kodu- ja metslindude vahel-vältida kõrvaliste isikute ligipääsu farmi territooriumile ningkasutada desinfitseerimisvahendeid hoone sissepääsudel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099