20. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon kiitis heaks Januvia laiendatud näidustuse

( BW)(NJ-MERCK/JANUVIA)(MRK) Euroopa Komisjon kiitis heaks Januvia(R) (sitagliptiini) laiendatud näidustuse

WHITEHOUSE STATION- New Jersey--(BUSINESS WIRE) -M21. jaanuar2008--Merck Sharp amp; Dohme (MSD) teatas täna- et EuroopaKomisjon on kiitnud heaks Januvia (sitaglipiini) kasutuse kaheltäiendaval eesmärgil 2. tüübi diabeedi all kannatavate patsientidepuhul. Seega on sitagliptiin nüüd ainus dipeptidüül-peptidaas-4inhibiitor (DPP-4 inhibiitor)- mis on Euroopa Liidus (EL) heakskiidetud kui lisaravim sulfonüüluureaga kasutamisel (kaheelemendiga ravi)- või koos sulfonüüluurea ja metformiinigakasutamisel (kolme elemendiga ravi). See on jätkuvalt ainus DPP-4inhibiitor- mis on näidustatud kord päevas annustamiseks.

Kuivõrd kaks täiendavat näidustust on nüüd heaks kiidetud- onnäidatud- et toode parandab glükeemilist kontrolli koostoimessulfonüüluureaga olukorras kus dieet- kehaline tegevus jamaksimumdoos sulfonüüluureat üksi ei paku piisavat glükeemilistkontrolli ja kus metformiini ei saa kasutada vastunäidustuse võipatsiendi talumatuse tõttu; ning samuti parandab toode glükeemilistkontrolli koostoimes sulfonüüluurea ja metformiiniga- kui dieet jakehaline tegevus ning kahe-elemendiline ravi nende kahe ravimiga eipaku piisavat glükeemilist kontrolli.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099