Autor: Violetta Riidas • 26. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus toimub rahvusvaheline hingehoidjate konverents

28. maist kuni 1. juunini toimub esmakordselt Eestis Tartus hotelli Dorpat konverentsikeskuses rahvusvaheline Euroopa Haiglakaplanite Võrgustiku töökonverents, millel osaleb ligi 60 erinevaid kirikuid, kogudusi ja religioone esindavat hingehoidjat ning haiglakaplanit üle maailma.

Tartus neljapäeval algav konverents kannab pealkirja „Elu kvaliteedist elu pühaduseni” Töökonverentsil arutletakse elu pühaduse, kvaliteedi ja surma üle ning käsitletakse hingehoidja rolli ja ülesandeid haiglatöös nende teemadega kokku puutudes. Samuti on arutluse all laiemalt bioeetika küsimused Euroopa kontekstis.

Haiglakaplanite 10. töökonverentsi Eestipoolse peakorraldaja Tartu Teoloogia Akadeemia hingehoiu eriala juhataja Naatan Haameri sõnul on seekordse Euroopa Haiglakaplanite Võrgustiku töökonverentsi toimumine Eestis suur tunnustus Eestis tehtavale haiglahingehoiu tööle ja soovib kaasa aidata selle töö olulisuse tunnustamisele Eesti ühiskonnas laiemalt. “Hingehoiu töö haiglates ning inimese kui terviku ravimisel on muutumas tasapisi ka Eestis ravi loomulikuks osaks ning vajab sellest tulenevalt ka selgemat määratlust ja regulatsioone ühiskonnas,” lisas Haamer. Eestis on hingehoiutööd haiglates tehtud juba üle viieteistkümne aasta.Kuna toimuv hingehoiualane konverents on vastvalminud Lõuna-Eesti suurimas Dorpati konverentsikeskuses esimene, siis õnnistavad kaplanid avatseremoonia käigus ka uue hoone ruumid sisse.Euroopa Haiglakaplanite Võrgustik www.eurochaplains.org (European Network of Health Care Chaplaincy, ENHCC)) ühendab erinevate uskkondade, religioonide ja rahvuslike ühenduste esindajaid, kes toetavad või teevad hingehoiutööd tervishoiu alal. Võrgustiku eesmärgiks on esindada ja edendada kõrgetasemelist haiglahingehoiutööd Euroopas.Iga kolme aasta järel toimuvate Euroopa Haiglakaplanite Võrgustiku töökonverentside eesmärgiks on arendada ja välja töötada Euroopa hingehoiutööks vajalikke ühtseid kvaliteedistandardeid ning professionaalseid juhendeid. Eelmine, 9. ENHCC töökonverents, toimus 2006.aastal Lissabonis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708