Autor: Siret Trull • 19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

II tromboosikonverentsi peateema on tromboosi profülaktika

Täna, 19. mail Swis shy;so shy;tel Tal shy;linn kon shy;ve shy;rent shy;si shy;kes shy;ku shy;ses toi shy;mu shy;va Ida-Tal shy;lin shy;na Kesk shy;haig shy;la ja Tromboosiühingu II tromboositeemalise kon shy;ve shy;rent shy;si peateemaks on tromboosi profülaktika. Ühiste tromboositeemaliste konverentside eesmärk on tõsta erinevate erialade arstide tromboosialast teadlikkust, tõhustada tromboosiprofülaktikat ja -ravi.

Tromboos- nii arteriaalne kui venoosne- on arenenud maades surmapõhjusena esikohal. Üha enam arutatakse kogu maailmas, kuidas ja mille alusel määrata patsientide tromboosiriski ning kuidas on võimalik rakendada adekvaatset trombi profülaktikat. „Viimasel aastal on maailma erinevatel tromboosi üritustel diskuteeritud arteriaalse ja venoosse tromboosi seoste ja ühiste riskifaktorite üle, ka meie proovime oma konverentsil sellele küsimusele vastuse anda,” ütles Ida-Tallinna Keskhaigla II sisehaiguste osakonna juhataja ja sisearst dr Kai Sukles.

2008. aasta suvel andis Ameerika rindkerekirurgide Kolleegium välja täiendatud, juba 8. tromboosi profülaktika ja ravijuhised (ACCP8). „Konverentsil esitame esmakordselt konkreetsed soovitused patsiendi venoosse tromboosi riski hindamiseks ja selle alusel vajaliku profülaktika läbiviimiseks,” sõnas Ida-Tallinna Keskhaigla kardioloog Heli Kaljusaar. „ Kahjuks pole siiani Eestis olemas ühtset riiklikku, eriala ega haigla tasemel korrektset tromboosi profülaktika juhendit. Ida-Tallinna Keskhaiglas oleme teel sellise juhendi väljatöötamisele ja paljud täna esitatavad teemad leiavad meie haigla juhendis oma koha,” lisas dr Kaljusaar.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099