19. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Streik või ikkagi revolutsioon?

Kohe lõppevat aastat jääb meenutama mitu õnnestunud sündmust-tegevust, aga ka parasjagu mõttetut vaidlust, "sein ees" olukorda.

Omaette tähis oli mõistagi arstide streik. Ja ei saa ka öelda et "oli" kuna tegelikult kestab töövaidlus ju edasi. Vahel ongi tunne, et tegemist on nonstop protsessiga, millest enam keegi aru ei saa, kuidas siis tasakaal või rahu meditsiinis taastuma peaks. Arstidena mõistame ju hästi, et teadmatus või selge eesmärgi puudus viib pikemas ajalises mõõtmes stressi, segaduse või depressioonini. Kõigil osapooltel oleks tunduvalt lihtsam, kui jõutaks väga selge ja ühtne arusaamani,  miks midagi tehakse.

Arstiabi osutamisel on ääretu tähtsus usaldusel. Usaldus ei alga arst-patsient 1:1 suhtest, see algab palju varem. Algab ajalehtedest, peolaudadest, delfi portaalist, kus omakorda tekib arusaam, mida otseselt mõjutavad sõnumid, mida tervishoid ise annab. Mis see sõnum hetkel on? Tervishoiusektor on kriisis ja ei suuda sellest kriisist välja tulla. Kriisi, aga iseloomustab kõige paremini sõna ebakindlus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099