29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarv: hirmutatakse nagu lapsi kolumatsiga

Apteekrite liidu peaproviisor Kaidi Sarv.
Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
Apteekrite liidu hinnangul on apteegikettide omanike poolt esitatud ähvardused ja asumine avaliku väljapressimise teele kahetsusväärne. On selge, et omandireformi vastu on need, kes tahavad oma senist võimupositsiooni apteegivaldkonnas säilitada. Konkurentsiamet mõistab oma suutmatust "tegijate" tagapõhja selgitada ning toetab põhimõtet "pole seadust - pole vaja kontrollida".

Proviisori enamusosaluse nõude vajalikkust mõistavad kõik, kes apteegivaldkonda veidigi tunnevad. Olukord, kus valdav osa apteekidest on hulgimüüjate n-ö käepikenduseks, ei soodusta ravimite ratsionaalset kasutamist ning on tupiktee. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099