Autor: Siret Trull • 9. aprill 2019

Vink: Hambaravis on seatud õiged sihid

Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink
Foto: Veiko Tõkman / Äripäev
Hambaravi puudutavalt on koalitsioonileppes püstitatud õiged eesmärgid, ent koondhinnang sõltub kahest asjast - eesmärgid ja teostus, ütleb Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink loodava Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon lubadusi kommenteerides.

Avaldatud lepingus on lubatud teha hambaravihüvitis patsiendiga kaasaskäivaks - see tähendab, et patsient saaks edaspidi ise valida endale hambaarsti vastuvõtu, mis ei sõltuks haigekassa lepingutest või piirhindadest. Lootsime sellisele lahendusele, sest kõigi kolme erakonna programmis oli sarnane lubadus sees. Sellest võidavad sajad tuhanded inimesed, kes saavad edaspidi jätkata oma hambaarsti juures käimist. Tänaseni ei saanud kuni kolmveerand tallinlastest hüvitist kasutada - edaspidi on lootust, et hüvitis avaneb kõigile ning sellega korrigeeritakse ebaõiglus, mida kaks aastat kehvasti toiminud süsteem tekitas - diskrimineerides nii patsiente kui hambaarste.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099