Autor: Meditsiiniuudised • 20. juuni 2019

Inimeste uskumusi on raske murda

Riik on püüdnud aastaid soodustada geneeriliste ravimite kasutamist, suunates õigusaktidega toimeainepõhiste ravimite väljakirjutamist ning tehes mitmeid kampaaniaid, mis julgustavad kasutama koopiaravimeid kui odavamaid, kuid samaväärseid alternatiive.
Geneeriliste ravimite turuosa pole vaatamata originaalist odavamale hinnale viimasel kümnendil oluliselt tõusnud.
Foto: Anti Veermaa

Ometi on eelarvamused geneeriliste ravimite suhtes visad kaduma, näitavad nii patsientide kui ka perearstide seas läbiviidud uuringud. Hoiakud peegelduvad ilmekalt ka ravimiameti statistikas, mille järgi geneeriliste ravimite turuosa pole viimasel kümnendil oluliselt tõusnud. Ja taaskord oleme nende näitajatega Euroopa riikide võrdluses viimaste seas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099